We helpen je graag verder!

We stellen alles in het werk om Ambetand zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Hier vind u alvast enkele vaak gestelde vragen die mogelijks een oplossing kunnen bieden op je vraag of probleem.

  • Ambetand laat toe om dringende afspraken in te boeken bij een tandarts in uw omgeving. Daarvoor moet de tandarts een moment aangeven in het systeem waarop hij beschikbaar is. Wanneer geen geschikte afspraak kan gevonden worden kan u zich op een wachtlijst plaatsen om gecontacteerd te worden door een tandarts.
  • Ambetand is gratis voor zowel tandartsen als patiënten. Patiënten betalen gewoon voor de behandeling bij de tandarts zoals ze anders ook zouden doen. In een latere fase zal een kleine boekingskost worden aangerekend aan de patiënt.
  • In België heerst er een tekort aan tandartsen. Sommige patiënten met dringende klachten kunnen daardoor niet onmiddellijk terecht bij een tandarts. Ambetand zoekt vrije tandartsen en behoedt u zo van vele onnodige telefoons naar onbereikbare tandartsen.
  • Gedaan met tandpijn, 20 onbeantwoorde telefoontjes, onbereikbare tandartsen. Stel uw vraag aan Amber en zij contacteert haar uitgebreid netwerk van tandartsen. Haar afsprakenfluxinator genereert een lijst afspraken voor uw specifiek probleem. Zo worden patiënten snel geholpen en kan de tandarts zich concentreren op uw tandpijn.
  • Amber is een werkneemster van Ambetand. Zij duwt en draait aan de knoppen van de zoekmachine. Amber werkt 24/7 en behaalde een grootste onderscheiding op de universiteit van A.I.
  • Enkel tandartsen met een erkende titel en RIZIV nummer in Belgie kunnen zich registreren. Zo waakt de overheid mee over de kwaliteit van de zorgen.
  • Telefoons voor urgente afspraken zijn een grote belasting voor de balie van de tandarts. Wanneer dringende klachten alleen maar ingeboekt worden door Ambetand hoeft u deze telefoons niet meer te doen. Zo wordt Amber uw persoonlijke digitale balie-assistente. Zij boekt patiënten automatisch in enkel wanneer het u past. U kan trouwens ook uw eigen wachtdienst organiseren via het persoonlijke portaal. En... het is gratis.
  • Tandartsen kunnen Ambetand enkel laten werken voor eigen patiënten. Via een link op uw website, (afsprakenkaartjes, e-mail,... ) kunnen uw patiënten enkel inboeken op uw eigen beschikbare momenten. Zo kan u uw praktijk beter organiseren en ontlast u uw balie.
  • Wanneer een patiënt een afspraak inboekt bij de tandarts krijgt u een bericht van Amber via een melding op Ambetand (dashboard) en stuurt zij u een herinnerings-email. Zo wordt de afspraak bevestigd zowel voor de patiënt als voor de tandarts.
  • In en latere fase proberen we om nog meer gericht afspraken te laten inplannen. Door het persoonlijke voorkeuren-menu uit te breiden willen we nog specifieker patiënten aan de juiste tandarts linken. Verder streven we naar een integratie van Ambetand met de huidige dentale software-paketten. Momenteel is een synchronisatie van de agenda nog niet mogelijk maar deze staat hoog op onze prioriteiten lijst. In een volgende versie gaan we ook de persoonlijke portaal-pagina uitbreiden. Zie dit als uw persoonlijke Ambetand, voor uw eigen praktijk en uw eigen patiënten. U kan deze aanpassen volgens uw voorkeuren. Amber doet de rest...

Nog geen antwoord?

Laat het ons weten! We helpen u graag verder.

info@ambetand.be